Voordelig rijles in Amsterdam kiezen, de optie voor mij

Toen we van het platteland naar Amsterdam verhuisden, is er veel veranderd in mijn wereld. Alles zat om de hoek, overal is eten te halen en letterlijk overal zijn mensen. Ik moet toegeven dat ik het in het begin een beetje lastig vond om in slaap te vallen in de grote stad. Er is zoveel geluid! Na verloop van tijd begon ik steeds meer te wennen, waardoor het makkelijker werd om mijn draai te vinden. Tegelijkertijd begon ik mijn vrienden erg te missen en kwam ik erachter dat het openbaar vervoer wel praktisch is, maar niet bepaald snel. Daarom begon ik te sparen voor rijles in Amsterdam. Ik wist dat het niet goedkoop was en mijn ouders hadden het niet breed na de verhuizing naar Amsterdam. Ik wilde vooral een rijschool vinden die:

  • Rijles in Amsterdam op maat aanbiedt;
  • Goedkope pakketten heeft;
  • Aandacht heeft voor de mensen die lessen.

Het is namelijk zo dat ik al heel erg veel in de auto gereden heb. Niet op de grotere wegen, maar op weilanden met aanhanger tijdens het binnenhalen van hooibalen. Autorijden was dus echt het probleem niet, maar ik moest wel rijles in Amsterdam hebben zodat ik kon oefenen met het rijden op de weg. Tussen de paarden en koeien is immers niet hetzelfde als rijden tussen Amsterdammers.

Korte periode van rijles in Amsterdam

Een vriend wees me op de website van Rijschool Classic die rijles in Amsterdam aanbiedt. Op de website stond al duidelijk vermeld dat er ook kortere pakketten te bestellen zijn voor de mensen die al auto kunnen rijden (rijschoolclassic.nl). Dat was duidelijk rijles in Amsterdam dat bij mij paste en waar ik echt iets mee kon. Ik bestelde direct een pakket met tien keer rijles in Amsterdam in de hoop dat het genoeg was. Dat was het: de instructeur begreep precies wat ik nodig had, luisterde naar wat ik te zeggen of te vragen had en aan de hand daarvan stelde hij een plan op met de lessen die ik nodig had. Binnen vijf keer rijles in Amsterdam had ik het idee dat ik er bijna klaar voor was. We maakten netjes het pakket met rijlessen in Amsterdam af en daarna kreeg ik beide examens voor de kiezen. Volledig zonder stress want ik had het idee dat ik er goed voorbereid aan kon beginnen dankzij de rijles in Amsterdam. Dat bleek: ik slaagde voor theorie en praktijk in een keer.

Een groot verschil

Nu we hier inmiddels meer dan een jaar wonen, weet ik pas echt hoe groot de verschillen zijn tussen de stad en het platteland. Op het platteland deden we bijna alles zelf. Enerzijds omdat het goedkoper is om dingen zelf te doen, anderzijds omdat de aanbieders en dienstverleners vaak op grote afstand zitten waardoor het praktische element weg is. In de stad zijn zoveel aanbieders, winkels en restaurants dat je eigenlijk nooit meer wat zelf hoeft te doen, zoals koken. Ook wordt letterlijk alles aan de deur bezorgd, ook al iets waar ik echt aan heb moeten wennen. Hoewel ik de voordelen van de stad zeker waardeer en er gretig gebruik van maak, moet ik toegeven dat het heerlijk is om af en toe de auto te pakken en gewoon weer even terug te gaan naar mijn vrienden op het platteland waar het niet uitmaakt wanneer je vlekken in je broek hebt of je haren compleet in de war zitten. Genieten van beide wereld is iets dat mij helemaal prima bevalt en wat ik ook lekker blijf doen!

Lees meer…