Denk om uw gewrichten, gebruik een kniebrace!

all4fysio - kniebraceEen kniebrace is voor velen een welkome ondersteuning. Nederland is een land van lange mensen. De Nederlandse mannen zijn gemiddeld het langst in de hele wereld en bij de vrouwen staan we op plek 2. Dat heeft wel tot gevolg dat onze gewrichten sneller pijnlijk aanvoelen. Misschien verslijten we onze knieën sneller, misschien hebben we een verkeerde loop- en zithouding. Hoe dan ook, het wil vrij vaak gebeuren dat uw huisarts u aanraadt om een kniebrace te dragen, misschien zelfs wel 2. U zult direct het effect ervaren, zeker als u een kniebrace bij ons bestelt. Kijkt u maar eens op all4fysio.nl en maak uw keuze. Hebt u geen idee welke kniebrace het beste bij uw kwaal past? Vraag dan uw behandelende fysiotherapeut om hulp. Als u preventief een kniebrace wilt dragen dan is dat ook een goed idee. Zeker als u merkt dat u na een bepaalde inspanning last krijgt van uw knie. Dan kunt u in dat geval even contact met ons opnemen want we willen u graag helpen in de zoektocht naar de juiste ondersteuning. Misschien hebt u een blessure opgelopen en zijn uw kniebanden verrekt. Misschien is het nog wel erger en is er kraakbeen ingescheurd of is er iets aan de hand met uw meniscus. Hoe dan ook, als u revaliderende bent dan is een brace maar al te prettig om te dragen.

Hebt u nog geen kniebrace?

Zeker na een sportongeval is een brace geen overbodige luxe. Uw knieën zijn zwakke plekken. Een groot gedeelte van uw gewicht komt er op te staan tijdens een potje voetbal, tennis of welke sport dan ook. Ook uw draaigewrichten zoals enkels en polsen hebben heel wat te verduren. Koopt u daarom naast een kniebrace ook een enkelbrace en een polsbrace als u merkt dat dit zwakke plekken zijn geworden. Er zijn diverse redenen om een kniebrace te dragen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Als u een dergelijk probleem herkent dan is het zeer de moeite waard om een aankoop te overwegen!

  • Als u een sportblessure hebt opgelopen dan ondersteund een kniebrace uw gehavende knie.
  • Als u ouder wordt en graag preventief uw gewrichten wil beschermen tegen ouderdom en pijntjes.
  • Als uw kraakbeen afslijt en lopen steeds moeilijker wordt.

Dit zijn slechts een aantal redenen maar waarschijnlijk wel de meest bekende. Een kniebrace kopen kan bij ons in een handomdraai. Geeft u maar aan welke u graag wilt hebben, dan hoeft u enkel nog uw gegevens in te vullen en te betalen met behulp van een digitale betaalservice zoals iDEAL of PayPal.

Uw gewrichten worden gevoeliger naarmate u ouder wordt

Omdat een kniebrace druk uitoefent op uw kniegewricht zal er meer stabiliteit in uw knie ontstaan. U kunt weer langer sporten en wandelen en eventuele pijnklachten zullen snel verdwijnen. Er zijn drie verschillende braces voor uw knieën. Lichte ondersteuning voor mensen met beginnende reuma en zwakke knieën. Ook mensen met zwellingen en spataders hebben baat bij dit type. Het type dat dan volgt is voor mensen met artrose, overbelasting door beweging, mensen die hun knieschijf uit de kom hebben gehad of een verstuiking hebben gehad. De zware ondersteuning brace is er voor mensen met zware knieproblemen zoals zware artrose, overstrekking en andere problemen. De complete lijst staat uiteraard op de website en helpt u bij het keuze maken zodat u snel verder kunt met het bestellen van de juiste brace. We willen u hier graag bij helpen dus bellen of mailen kan ook altijd. Gebruik een brace, dan weet u zeker dat uw gewrichten snel herstellen!