De volgende stap: 3d design

llowlab - 3d designToen een aantal jaar geleden de 3d printer werd geïntroduceerd, werd al meteen de voorspelling gemaakt dat dit uiteindelijk de manier van printen zou worden. Hoe lang dat zou duren, daar waren de meningen over verdeeld. De een dacht dat het slechts een kwestie van maanden tot jaren zou zijn, de ander dacht dat het toch echt wel ietsje langer zou duren. De eerste groep heeft inmiddels ongelijk gekregen. Hoewel de 3d printer nog steeds hard bezig is met zijn opmars en er steeds meer gerelateerde zaken op de markt geïntroduceerd worden, is het nog niet doorgedrongen op de particuliere markt. Met name bedrijven zijn er nu mee bezig. De dingen die in opkomst zijn, zijn bijvoorbeeld:

  • 3d design
  • 3d scanner
  • 3d software

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die de 3d printer met zich meegebracht heeft. Het was natuurlijk bijna onvermijdelijk dat je naast de printer ook een 3d scanner nodig hebt. De 3d software volgde ook al snel. Inmiddels is er ook een aardige boterham te verdienen in de wereld van de 3d design. Op de website van Llowlab kun je hier het nodige over lezen. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van 3d printing en op hun blog kun je alle nieuwtjes in dit vakgebied bijhouden. Als dit je interesse heeft, is dit zeker een website die je in de gaten wilt houden.

Aan de slag met 3d design

Of je nu een 3d design wilt laten maken of dat je het gaat maken, een ding is zeker: er is steeds meer vraag naar. Het is, zeker voor bedrijven, de ideale manier om bijvoorbeeld snel een prototype te laten maken. Heb jij interesse om op dit gebied aan de slag te gaan en heb je ervaring met ontwerpen, maar ontbreekt het je aan kennis op het gebied van 3d design? Dan is het inmiddels ook mogelijk om cursussen op dit gebied te volgen in Nederland. Je hebt ook in het buitenland opties om dat te doen. Als jij het dus niet erg vindt om te reizen om nieuwe kennis op te doen, dan kun je een hoop leren over 3d design in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het grootste voordeel hiervan is, is dat je in Nederland een van de eerste met deze kennis zult zijn. Dit kun je dus zeker in je voordeel gebruiken. Op de website van Llowlab vind je hier meer informatie over.

Het juiste 3d design laten maken

Als jij niet zelf ontwerpen wilt maken, maar je hebt wel een 3d design nodig, dan zijn er inmiddels een aantal bedrijven in Nederland die je daarbij kunnen helpen. Let er hierbij goed op met wat voor soort bedrijf je aan de slag gaat. Omdat de markt nog maar erg klein is, wil dat nog niet zeggen dat je met de eerste de beste aan de slag moet gaan. Je kunt dus best kritisch zijn als je op zoek gaat naar een bedrijf die jouw 3d design gaat maken. Net zoals met andere opdrachten die je uitzet, is het verstandig om te kijken naar bijvoorbeeld de ervaring en de prijs die ze voor de dienst vragen. Verdiep je in de verschillende opties die er zijn. Tenslotte stel je bepaalde eisen aan het 3d design en je wilt wel dat deze nagekomen worden. Door deze van tevoren al duidelijk op een rijtje te hebben en ze ook goed te communiceren met het bedrijf van je keuze, moet het helemaal goed komen met het maken van het ontwerp. Als je hier meer over wilt weten? Kijk dan op de website van Llowlab!