Is snurken bij jou ook een probleem? 

Snurken, de een heeft er meer last van dan de ander. Sommige mensen snurken nooit, terwijl anderen iedereen ‘s nachts wakker houden met hun gesnurk. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het onaangename geluid, maar gelukkig zijn er ook meerdere oplossingen voor te vinden. Je zult er zelf namelijk waarschijnlijk geen last van hebben als je snurkt, maar je partner die naast je ligt, kan er bijvoorbeeld wel last van hebben. Vooral wanneer je erg hard snurkt, kan het de nachtrust van je partner ontzettend verstoren. Je zult misschien denken dat hij of zij er wel aan gewend raakt, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Wanneer dit bij jou ook het geval is, kijk dan eens op https://www.snurken.nl/ voor meer informatie en tips voor het verhelpen van je gesnurk. 

Er zijn gelukkig verschillende oplossingen tegen het snurken 

Wanneer je snurkt, kan dat dus tot irritaties leiden van de persoon die ‘s nachts naast je ligt. Het is echter natuurlijk ook vervelend voor jezelf. Je zult waarschijnlijk tijdens het slapen geen last hebben van het geluid dat je produceert, maar wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, merk je misschien wel dat je geen fijne nachtrust hebt gehad. Wanneer je snurkt, kan het ook zijn dat je moeilijker of zelfs niet kunt ademen. Je tong wordt tijdens het slapen namelijk slapper, waardoor het in je keel voor een blokkade kan zorgen. Dit zorgt dus voor het brommende geluid dat wij kennen als snurken, maar kan dus ook voor een tijdelijke stilstand van de ademhaling zorgen. Dit noemen we slaapapneu en kan erg gevaarlijk zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het gesnurk van jezelf of van je partner. Wanneer je bijvoorbeeld op je rug slaapt, snurk je waarschijnlijk sneller dan wanneer je bijvoorbeeld op je zij ligt. Ook het gebruik van alcohol of roken kan ertoe leiden dat je snurkt. Zaken als overgewicht of zwangerschap kunnen in sommige gevallen ook als oorzaken aangewezen worden. Waar het dus precies door komt, ligt voornamelijk aan je eigen lichaam, maar ook aan je levensstijl. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende oplossingen tegen gesnurk. Zo zijn er bijvoorbeeld: 

  • Snurkbeugels 
  • Keel- en neussprays 
  • Speciale hoofdkussens 
  • Neusspreiders 

Er zijn dus verschillende manieren om je gesnurk te verhelpen. Afhankelijk van de oorzaak van het gesnurk, kunnen sommige oplossingen beter werken dan anderen. Wanneer je erg veel last hebt van snurken, kan het echter nooit kwaad om een oplossing te proberen. Wanneer het gesnurk veroorzaakt wordt door je levensstijl, kun je het natuurlijk het gemakkelijkste verhelpen door je levensstijl aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld stoppen met roken en een paar uur voordat je naar bed gaat geen alcohol meer nuttigen. Op je gewicht letten is ook een optie. Wanneer dit ook echt de oorzaken zijn van je gesnurk, zou het dus moeten stoppen op het moment dat je je levensstijl onder controle hebt. Wanneer het gesnurk echter een andere oorzaak heeft, is een oplossing minder snel gevonden. Als je problemen hebt met snurken die niet zozeer gerelateerd zijn aan je levensstijl, kun je een bezoekje aan je huisarts brengen om te kijken naar een oplossing. 

Bezoek de website voor de verschillende anti-snurk oplossingen 

Wanneer snurken voor jou een probleem is en het niet gerelateerd is aan je levensstijl, kun je er dus voor kiezen om ervoor naar de huisarts te gaan. Er zijn echter ook genoeg middelen die je gewoon online kunt kopen en thuis kunt proberen. Kijk op snurken voor de verschillende oplossingen en probeer ze vandaag nog uit.