Afvallen na je bmi uitrekenen

Heb jij gekozen voor je bmi uitrekenen en is de uitslag dat je overgewicht hebt? Dan is het een zeer verstandige keuze om te gaan afvallen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het verliezen van gewicht op zichzelf is niet zo moeilijk. Waar de meeste mensen het met name moeilijk mee hebben is om niet opnieuw aan te komen. Met de tips op de website van bmi uitrekenen gaat jou dit niet overkomen. Wanneer je kiest voor je bmi uitrekenen kun je in een van de volgende vijf categorieën terecht komen:

  • tot 18,5 – ondergewicht
  • 18,5 tot 25 – gezond gewicht
  • 25 tot 30 – overgewicht
  • 30 tot 40 – obesitas
  • vanaf 40 – morbide obesitas

Als je jouw gewicht, lengte en leeftijd hebt ingevuld in de formule voor bmi uitrekenen dan komt er een getal uit die in een van deze groepen past. Als je in de laatste twee groepen valt dan heb je vaak ook al lichamelijke klachten vanwege je zware overgewicht. Het is dan met name van belang dat je snel actie onderneemt en gewicht gaat verliezen. Als je morbide obesitas hebt dan raden we je aan om dit samen te doen met een expert. Doe je het liever alleen? Op de website van bmi uitrekenen vind je uiteenlopende tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het verliezen van gewicht is echter makkelijker als je dit samen met iemand doet die hier verstand van heeft en die je hier dus goed in kan begeleiden. Je bmi uitrekenen is een goede eerste stap, maar uiteindelijk is het belangrijker dat je ook iets doet met de uitslag. Heb jij een gezond gewicht? Gefeliciteerd! Jij bent goed bezig en als je dit doorzet dan hoef je je niet snel zorgen te maken of je overgewicht zult krijgen. We raden je echter aan om je gewicht met enige regelmaat in de gaten te houden. Het aankomen in gewicht sluipt er vaak in. Verandert er iets in jouw leven? Dan heb je dit vaak niet eens door, maar het kan veel effect hebben op wat en hoe je eet. En dit kan op zijn plaats weer leiden tot het aankomen in gewicht.

Je bmi uitrekenen met enige regelmaat is verstandig

Regelmatig je bmi uitrekenen is een goede keuze om te maken. Uiteindelijk zul je op die manier leren wat een goed gewicht voor jou is en wanneer je er dus iets aan moet doen. Je bmi uitrekenen kan je dus veel vertellen over jouw gezondheid. Je weet vast wel dat het hebben van overgewicht niet gezond is. Maar daarnaast zijn er gradaties in overgewicht. Als jij een bmi hebt van 26 dan is er nog geen man overboord. Het is wel nodig om je gewicht net wat beter in de gaten te houden en misschien iets gezondere keuzes te maken als het aankomt op eten en drinken, maar het zal jou in dat geval ook al heel veel helpen om net iets meer te gaan sporten. Op de website van bmi uitrekenen vind je verschillende tips op dit gebied. Als je het over sport hebt denken mensen al snel dat je zware conditionele inspanning bedoelt of dat je uren in de sportschool moet doorbrengen, maar dit is zeker niet het geval. Je kunt sporten op allerlei manieren en er is altijd wel iets dat jij leuk vindt! Zo kun je online filmpjes volgen bijvoorbeeld, gewoon thuis in je woon- of slaapkamer. Je hoeft er de deur niet eens voor uit. Maar ook het maken van een simpele wandeling na het avondeten bijvoorbeeld zet al zoden aan de dijk. En wat dacht je van fietsen? Nederland is een fietsland. Door 2 tot 3 keer per week een extra rondje te fietsen kom jij aan net dat beetje extra beweging die jou van je lichte overgewicht afhelpt!

Een gezond gewicht bereiken na je bmi berekenen

Heb jij het vermoeden dat je een ongezond gewicht hebt? Dan is je bmi uitrekenen een verstandige keuze om te maken. Dit is de snelste manier om erachter te komen of je goed bezig bent of niet. Constateer jij na je bmi uitrekenen dat je overgewicht hebt? Ga dan naar je huisarts of naar een specialist bij jou op de sportschool om je te laten meten. Zij zullen dan bijvoorbeeld kijken naar je vetpercentage en spiermassa. Dit wordt niet meegenomen bij het bmi uitrekenen, maar speelt wel een rol bij het bepalen van je gewicht. Het is dus belangrijk dat dit meegenomen wordt in de uiteindelijke berekening. Als je na het bmi uitrekenen de uitslag krijgt dat je overgewicht hebt dan is dit meestal ook wel het geval. Je zult hier dus stappen op moeten ondernemen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt afvallen. Een diëtiste kan je hier bijvoorbeeld heel erg goed bij helpen. Zeker wanneer je voor het eerst gewicht gaat verliezen en je vindt het lastig om te bepalen hoe je dit moet doen, kan het inschakelen van een diëtiste zeer fijn voor je zijn. Een diëtiste kan je helpen met het bepalen van je streefgewicht en hoe je dit het beste kunt bereiken. Terwijl je aan het afvallen bent zul je een aantal keer met je diëtiste afspreken om je vorderingen in de gaten te houden. Zo behaal jij op de makkelijkste manier een gezond gewicht dat bij je past! Bereken dus vandaag nog je bmi uit en kom er achter hoe je er voor staat.